Vereniging

Rijvereniging Centaur

rijvereniging-centaur-manege-flemming

Rijvereniging Centaur is opgericht op 1 december 1982. Begonnen als een Ruiter Jachtvereniging en Ponyclub waar springen en dressuur beiden een even groot deel hadden, zijn ze nu een vereniging die zich voornamelijk met dressuur bezig houdt. Vanaf het begin wordt er samengewerkt met Manege Flemming, de thuisbasis van de vereniging.

De vereniging bestaat uit bijna 70 leden die recreatief én in wedstrijdverband actief zijn in de paardensport met eigen paarden en pony’s maar ook met manegepaarden en pony’s. Ongeveer 1 keer per maand wordt er een dressuurwedstrijd georganiseerd en één keer per jaar wordt er de Rabobank dressuur tweedaagse georganiseerd. Een weekend vol met dressuurproeven, prijzen en overall kampioenen. Ook is er een strodorp met vele leuke kraampjes, lekkere catering en gezellige muziek, kortom een bezoekje meer dan waard!

Daarnaast is er elk jaar in December een Kür op Muziek, waar de leden hun uiterste best doen om een mooie, creatieve proef te rijden.

Ook organiseert rijvereniging Centaur verschillende clinics en workshops, gegeven door verschillende ruiters en deskundigen o.a.: Tommie Visser, Patrick van der Meer, Els Schotman, Petra Vlasblom, Lammert Haanstra, Willem Jan Piggen, Malene Nootenboom, Daniëlle Heykoop.

Voor meer informatie over rijvereniging Centaur, zie http://www.rvcentaur.nl/